Behandelingen

Natuursteen Behandelingen

Natuursteen is een zeer sterk en duurzaam materiaal. Natuurstenen vloeren kunnen een heel leven lang van hoge kwaliteit blijven. Dan is het wel nodig om met regelmaat te zorgen voor een goed onderhoud van de natuurstenen vloer. Zo moeten de natuursteen tegels op periodieke basis grondig worden gereinigd. Daarnaast moeten er regelmatig behandelingen uit voeren gevoerd. Deze behandelingen worden vaak bij een onderhoudsbeurt toegepast. Natuurstenen vloeren kunnen verschillende soorten behandelingen nodig hebben. De specifieke behandelingen zijn afhankelijk van de soort natuursteen en van de staat van de vloer. Natuursteen-schoonmaken.nl geeft u inzicht in diverse behandelingen van natuurstenen vloeren.

Professionele behandelingen van natuursteen

Natuursteen vraagt om een specifieke behandeling. Door de juiste behandelingen uit te laten voeren door een ervaren onderneming zorgt u ervoor dat het natuursteen mooi en van hoge kwaliteit blijft. Er zijn meerdere behandelingen mogelijk. Hierbij kunt u denken aan de grondige reiniging, het polijsten, het nat of droog kristalliseren, het impregneren en de was behandeling. De specifieke behandeling moet worden aangepast op het natuursteen. Keramische tegels kunnen worden gereinigd en, indien nodig, geïmpregneerd. De soorten hardsteen kunnen worden gereinigd, gepolijst, gekristalliseerd en geïmpregneerd met een kleurverdieper. Leisteen kan eveneens worden gereinigd en geïmpregneerd, maar heeft daarnaast een behandeling met was nodig in plaats van polijsten en kristalliseren. Marmer en travertin vragen om reinigen, polijsten en impregneren.

Alle soorten natuursteen moeten worden gereinigd

Elke natuurstenen vloer heeft reiniging nodig. U kunt het natuursteen schoonmaken door het te ontdoen van stof en vuil. Dit zijn vaak klusjes die dagelijks, om de dag of wekelijks worden uitgevoerd. De frequentie is afhankelijk van het huishouden. Zo zal er vaker moeten worden geveegd of gestofzuigd als er dieren of kleine kinderen aanwezig zijn, bijvoorbeeld. Naast de standaard reiniging die u zelf uitvoert is het aan te raden om de vloer grondig te laten reinigen. Een ervaren onderneming kan zowel de tegels als de voegen weer helemaal schoon krijgen door middel van deze grondige reiniging. Vanzelfsprekend worden de middelen, de techniek en de apparatuur aangepast op het specifieke soort natuursteen.

De natuurstenen vloer polijsten

Het polijsten van natuursteen kan nodig zijn. Dit is afhankelijk van de specifieke variant. Alle kalkhoudende vloeren van natuursteen kunnen worden gepolijst, behalve de leisteen varianten. Deze zijn niet geschikt voor polijsten. Polijsten is een behandeling die wordt uitgevoerd om kleine krasjes van de vloer te verwijderen en om de vloer de oorspronkelijke glans terug te geven. Het polijsten gebeurt op de hele vloer, dus niet alleen op een plek waar een krasje zit. Wij behandelen de hele vloer om zeker te zijn dat de vloer er overal hetzelfde uit blijft zien. U bent bij ons welkom voor zowel grof polijsten als fijn polijsten, waardoor wij elke vloer weer mooi, krasvrij en stralend kunnen krijgen. Hiervoor maken wij uiteraard gebruik van speciale apparatuur.

Een vloer van natuursteen kristalliseren

Kristalliseren is eveneens een behandeling die niet voor elke soort natuursteen geschikt is. Leisteen kan niet worden gekristalliseerd. Alle andere soorten kalkhoudend natuursteen is wel geschikt voor kristalliseren. Deze behandeling kan zowel nat als droog worden uitgevoerd. De behandeling zorgt er uiteindelijk voor dat de vloer beter bestand is tegen slijtage, krassen en vlekken. De natuurstenen tegens gaan ook weer mooi glanzen. Bij een kleine onderhoudsbeurt wordt er gekozen voor droog kristalliseren, wat dan voldoende is. Zijn er diepe krassen ontstaan? Dan wordt er eerst gekozen voor polijsten en daarna wordt er nat gekristalliseerd voor het beste resultaat.

Een natuurstenen vloer impregneren

Impregneermiddel kan veelzijdig worden toegepast. Zo worden bijvoorbeeld ook veel buitengevels geïmpregneerd om deze te beschermen tegen vuil en bijvoorbeeld mossen. Het is ook mogelijk om een natuurstenen vloer te impregneren. Sterker nog, het is in de meeste gevallen aan te raden om natuursteen te impregneren. Er wordt dan een beschermende laag aangebracht over de natuurstenen tegels heen. Deze laag is niet zichtbaar, maar vertraagt wel het proces van vochtintrekking. U heeft hierdoor wat meer tijd om gemorste vloeistof te verwijderen voordat het intrekt en een vlek veroorzaakt. Impregneren is vooral aan te raden bij kalkhoudende natuursteen soorten en bij natuursteen dat wordt toegepast in vlek-gevoelige ruimten, zoals de toiletruimte, de badkamer en de keuken. Bij het natuurstenen behandelen die het meest poreus zijn is dubbel impregneren belangrijk. Impregneren kan kleurloos of met een kleur verdieper. Wij kunnen u hierbij uiteraard adviseren.

Natuursteen met was behandelen

Heeft u een leistenen vloer? Dan is het aan te raden om de vloer te laten behandelen met was. Deze was is speciaal voor leisteen ontwikkeld. Eerst wordt de vloer geïmpregneerd, waarna deze wordt behandeld met de was. Vaak is het nodig om twee maal met was te behandelen voor een optimaal resultaat. Na deze was behandeling kunt u de vloer met een speciale dweil-was maandelijks reinigen. Hierbij zorgt de dweil-was ervoor dat de kleine krasjes vanzelf weer worden opgevuld, waardoor zij nauwelijks zichtbaar zijn.

Wij adviseren u graag over de behandeling van uw natuurstenen vloer

Bij Natuursteen Schoonmaken bent u welkom voor het laten reinigen, behandelen en onderhouden van uw natuursteen. Het kan gaan om een natuurstenen vloer, maar ook om andere oppervlakken, zoals wanden, tafelbladen of aanrechtbladen. Wij kunnen u meer vertellen over wat uw natuursteen nodig heeft om weer mooi te worden en ook mooi te blijven. Voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen.

Een gratis advies?

Binnen 3 uur je offerte!

Contact

Scroll naar top